×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

آگاهي ناب

× ------------------
×

آدرس وبلاگ من

hamsal.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/mrghali

?????? ???? ?????? ???? ???? ?????? ????? ??? ??? ????? ??????
× ?????? ???? ???? ?? ???? ???? ?????? ????? ??? ??? ????? ??????

15 معجزۀ علمي امام صادق عليه السلام

                15 معجزۀ علمي امام صادق عليه السلام

مطلب زير از كتاب دانشگاه بزرگ امام صادق(ع) نوشته علي اكبر مهدي پور نقل مي‌شود.

اگر بخواهيم فقط نام رشته‌هاي گوناگوني را كه امام جعفر صادق(ع) در اين دانشگاه بزرگ تدريس مي‌كرد، ياد كنيم، كتاب قطوري را تشكيل مي‌دهد، از اين رهگذر فقط نمونه‌اي چند از مطالب مهم علمي كه امام صادق نزديك به چهارده قرن پيش بيان فرموده و در اين اواخر بدست دانشمندان بزرگ كشف شده است، اشاره مي‌كنيم:

1ـ هزار سال پيش از كپلر و كپرنيك، از حركت وضعي زمين خبر داده و آن را موجب پيدايش شب و روز بيان كرده است.

2ـ هزار سال پيش از پريستلي و لاوازيه، از اكسيژن و خواص آن سخن گفته، حتي نقش آن را در مورد سوختن بيان فرموده است.

3ـ دوازده قرن پيش از بكرل (فرانسوي) و انيشتن (آلماني) هاوارد هينتون (انگليسي)، از قانون ?نسبيت? بحث كرده و حتي ?نسبيت زمان? را به شاگردش جابر تشريح كرده است.

4ـ 13 قرن پيش، از مركب بودن هوا بحث كرده است درصورتي كه لاوازيه هنگامي كه از تركيب هوا بحث كرد و توانست اكسيژن را از ساير گازهاي موجود در هوا جدا كند، سرش را با گيوتين از تنش جدا كردند!

5ـ 13 قرن پيش، از سنگين بودن اكسيژن بحث كرده فرمود: آن قسمت از هوا كه عامل اصلي تنفس است و اشياء را تغيير مي‌دهد، سنگين‌تر از ديگر عناصر موجود در هواست. هزارسال بعد، بدست پريستلي ولاوازيه به ثبوت رسيد كه اكسيژن عامل اصلي تنفس است، و تغيير اجسام و فاسد شدن آنها در اثر اكسيژن هوا است و اكسيژن سنگين‌تر از هيدروژن و ازت است، بطوري كه وزن آب را اكسيژن تشكيل مي‌دهد، درحالي كه از نظر حجم، هيدروژن آب دو برابر اكسيژن موجود در آب است.

6ـ 13 قرن پيش، از هيدروژن بحث كرده فرمود: در آب چيزي هست كه مي‌سوزد جالب‌تر اين كه هزار سال بعد از او، هنگامي كه ?هانري كاوانديش? توانست آب را تجزيه كرده، هيدروژن را به دست آورد، آنرا ?هواي قابل اشتعال? نام نهاد.

7ـ 13 قرن پيش فرمود: نوري كه از اشياء به طرف چشم ما مي‌آيد، فقط قسمتي از آن به چشم ما مي‌رسد از اين جهت اشياء دور را به خوبي نمي‌بينيم، و اگر بتوانيم چيزي بسازيم كه هم آن نور را به چشم ما برساند، ما اشياء دور را پنجاه برابر نزديكتر خواهيم ديد هنگامي كه بر نظريه امام صادق به اروپا رسيد و توسط ?راجربيكون? منتشر گرديد، ليپرشي اولين دوربين را بر اساس آن اختراع كرد و بدنبال آن گاليله دوربين فلكي خود را ساخت جالب توجه اين كه هنگامي كه از گاليله در مورد دوربينش مي‌پرسند، همان نظريه امام صادق(ع) را به زبان مي‌آورد.

8ـ نظريه امام صادق(ع) در مورد زمان و مكان، كه آنها را موجود تبعي دانسته نه ذاتي، كاملا با نظريه دانشمندان فيزيكي عصر حاضر مطابقت دارد.

9ـ تيوري حركت، كه ?هرچه هست حركت دارد، حتي جمادات نيز حركت دارند? امروز جزء مسلمات علم است، ولي ابراز آن در 113 قرن پيش، از معجزات علمي به شمار مي‌آيد.

10ـ يكي ديگر از معجزات علمي آن حضرت، بيان ايشان در مورد بدن انسان است كه فرمود: ?آنچه در خاك هست در بدن انسان هم يافت مي‌شود، كه چهار قسمت آن زياد است و 8 قسمت آن كمتر، و 8 قسمت ديگر خيلي كمتر از آنست?. اين نظريه امروز به ثبوت رسيده و معلوم شده كه چهار عنصر كه در بدن انسان خيلي زياد است: اكسيژن، كربن، هيدروژن و ازت است، و 8 عنصر كه كمتر از آنست: منيزيم، سديم، پتاسيم، كلسيم، فسفر، كلر، گوگرد و آهن است و 8 عنصر كه خيلي كمتر است: مليبدن، سيليسيم، فليور، كبالت، منگنز، يد، مس و روي است.

11ـ از ديگر معجزات علمي آن حضرت، گفتگو از انبساط و انقباض عالم است، كه فرمود: ?دنياهايي كه وجود دارند به يك حال نمي‌مانند و گاهي وسعت پيدا مي‌كنند و زماني منقبض مي‌شوند. نظريه ي انبساط آن حضرت، در آغاز قرن بيستم، توسط ?آبه لومتر? به ثبوت رسيد، و به عنوان ?پس روي كهكشانها? شهرت يافت و نظريه ي انقباض آن حضرت هم اكنون به عنوان ?كوتوله? موسوم است.

12ـ از قوانيني كه در فيزيك ابراز فرمود، قانون مربوط به كدر بودن و شفاف بودن اجسام است، او فرمود: ?هر جسمي كه جامد و جاذب باشد، كدر است و هر جسم كه جامد و دافع باشد، كم و بيش شفاف است و جاذب را به جاذب حرارت تفسير فرمود: امام صادق(ع) درواقع با عبارت ساده‌اي كه آنها بفهمند از جذب امواج الكترومانيه تيك بحث كرده است. و فرمولي كه بيان فرموده كاملا با نظر امروزي منطبق است.

13ـ مي‌دانيم كه قبل از جنگ جهاني دوم، مساله آلودگي محيط زيست، حتي در شهرهايي چون نيويورك و توكيو مطرح نبود، و اين مساله بعد از جنگ جهاني دوم بر اثر پيدايش صنايع جديد، و استفاده از نيروي اتم به وجود آمد، ولي امام جعفر صادق(ع) 13 قرن پيش اين موضوع را مطرح كرده، فرمود انسان بايد طوري زندگي كند كه پيرامون خود را آلوده نكند، زيرا اگر آلوده كند، روزي فرا مي‌رسد كه زندگي بر او دشوار و شايد غير ممكن مي‌شود.

14ـ امام جعفر صادق(ع) 11 ساله بود كه يكي از اصحاب پدر بزرگوارش به نام ?محمد بن فتي? يك كره جغرافيايي از مصر به خدمت امام باقر(ع) آورد، اين كره براساس هييت بطلميوس ساخته شده بود هنگامي كه امام صادق آن را ديد، به انتقاد پرداخت و فرمود هرگز امكان ندارد كه خورشيد روزي يك مرتبه به دور زمين بگردد و موجب پيدايش شب و روز باشد چنين انتقادي از هييت بطلميوس آن هم در سن يازده سالگي آن حضرت واقعا شگفت انگيز است زيرا در آن روز در مجامع علمي جهان هييت بطلميوس پذيرفته مي‌شد و تقريبا هزار سال بعد هييت بطلميوس مورد انتقاد قرار گرفت و پايه‌هايش متزلزل شد.

15ـ يكسال بعد كه امام صادق عليه السلام 12ساله بود، در محضر پدر بزرگوارشان امام باقر(ع) از عناصر اربعه (آب، آتش، خاك و باد) گفتگو شد، فرمود من تعجب مي‌كنم كه مردي چون ?ارسطو? چگونه متوجه نشده كه ?خاك? يك عنصر نيست بلكه عناصر متعددي در آن وجود دارد.

اگر بخواهيم هم معجزات علمي امام صادق را فهرست وار بياوريم، كتاب قطوري را تشكيل مي‌دهد و لذا به همين نمونه‌هاي ياد شده اكتفا مي‌كنيم، طالبين را به كتاب پر ارج ?مغز متفكر جهان شيعه? كه توسط 25 مستشرق فرانسوي تهيه شده و متن فرانسوي آن از مركز مطالعات اسلامي دانشگاه ?استراسبورگ? منتشر شده است، ارجاع مي‌كنيم متن عربي نظريه‌هاي امام جعفر صادق عليه السلام در مورد فيزيك و شيمي و آسترونومي و غيره را مي‌توانيد در جلد 62 دايرةالمعارف بزرگ شيعه ?بحارالانوار? تاليف پر ارج علامه مجلسي مطالعه فرماييد.

دوشنبه 23 مهر 1391 - 3:32:25 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


عالم برزخ (عالم پس از مرگ)


اينجا ايران است نه ژاپن


15 معجزۀ علمي امام صادق عليه السلام


پاسخ به شبهات دربارۀ همسران رسول خدا صلی‌الله علیه و آله و سلم


توهین به رسول خدا (ص) به بهانه آزادی بیان در یك فیلم امریكایی


هشتم شوال سال ۱۳۴۴، يوم الهدم، روز تخريب بقيع


پرسيدم.....، چطور، بهتر زندگي كنم؟


آيا افراد خوب در شرايط بد هم خوب مي‌مانند؟


سال نو مبارك - فلسفه هفت سين چيست؟


شان استون مسلمان شد


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

88987 بازدید

15 بازدید امروز

4 بازدید دیروز

220 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements